......

 
Till umu.se
HeadlineImage

INDIKO – kyrkböcker på nätet

Nyfiken på historien? Med hjälp av sökverktyget INDIKO kan du själv söka information om individer, eller grupper av individer, i DDB:s kyrkoboksdatabas så långt tillbaka som 1600-talet.

Med sökverktyget INDIKO - kyrkböcker på nätet är det möjligt att leta sig tillbaka genom de församlingar som DDB har registrerat i sin kyrkoboksdatabas, från slutet av 1600-talet ända fram till sekelskiftet 1900. På så sätt kan du som vill enkelt söka information om individer i det svenska historiska källmaterialet, följa dem och deras familjer över tid och över generationer. Med hjälp av sökverktyget går det också att söka direkt i de olika källorna och återskapa sidor ur dessa.

De församlingar som är registrerade och länkade återfinns framför allt i norra inlandsregionen, Skellefteåregionen, Sundsvallsregionen samt Linköpingsregionen. Dessutom ingår vissa församlingar från svenska Sápmi. 

Du kan söka i INDIKO - kyrkböcker på nätet på såväl svenska och engelska som finska och nordsamiska.

Nedan hittar du en utförlig användarhandledning till INDIKO som vi rekommenderar dig att läsa innan du använder sökverktyget.

Användarhandledning INDIKO - kyrkböcker på nätet

Ps. Det går även att söka information i födelse- och dödböckerna för församlingarna Bergsjö, Gnarp, Harmånger, Hassela, Ilsbo och Jättendal. Dessa församlingar är registrerade av andra organisationer och institutioner än DDB.


Sidansvarig: Demografiska databasen
2014-11-10

Utskriftsversion

Kontakt

Har du tekniska frågor om INDIKO?

Kontakta 
indiko-support@umu.se


familj 1915, Västerbotten

Bild: B. Eriksson

Undervisningsmaterial

Bland pigor, utvandrare och vanliga dödliga i 1800-talets Sverige. Historiska problem i digitala källor.

Ett inspirerande undervisningsmaterial för gymnasieskolan. Bakom verket står forskarna Elisabeth Engberg och Lotta Vikström, båda knutna till DDB och CBS.

Bland pigor, utvandrare och vanliga dödliga i 1800-talets Sverige